Bierbrouwen is een leuke hobby, steeds meer mensen ontdekken dat. Met eenvoudige middelen kun je al een goed biertje brouwen. Kennis en goede recepten zijn voorwaarden om tot goede resultaten te komen. Beide ingrediënten zijn op deze website in ruime mate aanwezig. Bier, al eeuwenlang een traktatie!

 

  www.hobbybrouwen.nl

Bier keuren is een aangename doch niet gemakkelijke bezigheid. De keurmeester moet een oordeel vellen over een product waar de inzender meestal veel werk en moeite in heeft gestoken. Het is de taak van de keurmeester om een eerlijk oordeel over dit product te vellen en tegelijkertijd de inzender aan te moedigen zijn brouwkunsten weer een stukje te verbeteren. Voorwaar geen makkelijke taak.

 

Het komt wel eens voor dat je niet de juiste hop in huis hebt en je daar tijdens het brouwen achter komt. Geen paniek! In deze lijst worden een aantal alternativen aangedragen. Wellicht dat één ervan nog ergens achterin je vriezer ligt... 

 

En zo kan het oook voorkomen dat je niet de juiste gist hebt of de gist die je wilde gebruiken ver-ver-overdedatum is. 

 

Lekker bezig met je eigen recept en op zoek naar de juiste moutsoort? Kijk dan eens op de site van 't Wort Wat om meer te weten te komen over de verschillende soorten mouten.

 

 www.bierkeurmeestersgilde.nl

 

 

 

Hopsoorten

 

 

 

Gistsoorten

 

Moutsoorten

logoBetuwseBierBrouwers klein